KeDobro krug

KeDobro krug

Već više godina bavim  se idejom okupljanja istomišljenika s ciljem međusobne podrške te razmjene znanja i ideja. Smatram da je umjetnost u obrazovanju iznimno bitna i da je poučavanje također jedna vrsta umjetnosti. Najvažnija, povezana sa svime i svima.

Mi koji se bavimo poučavanjem znamo koliko izazova to nosi i koliko energije troši. Meni osobno, uvijek je lakše kad mogu otvoreno i smisleno razgovarati o svemu s kolegicama i kolegama. Najbolje ideje, projekti i izvedbe često nastaju baš zahvaljujući suradnjama kroz koje puno učimo i kojima se veselimo. Neusporedivo je i nemjerljivo raditi s istomišljenicima ili raditi sam. Da svakako je i samoća potrebna, ali ipak smo mi društvena bića, a ako ćemo prema onoj „svaka ptica svome jatu leti”, ja već dugo tražim svoje jato.

U Orff pristupu, bilo da radimo u većim ili manjim grupama uvijek smo posloženi u krug. U krugu smo ravnopravni, svima vidimo lice, krug je zajedništvo i podrška, krug je pokretan i neprekinut, povezuje nas i daje nam slobodu. Krug je i simbol i realnost. U krugu se osjećamo dobro, on nosi u sebi nešto iskonsko i skoro pa sveto. Kao da je, kad sjednemo u krug, među nama još uvijek neka plemenska vatra koja nas okuplja i povezuje.

Krajem 2023. u KeDobro kutku započela sam s redovitim okupljanjem edukatora raznih profila – odgajatelja, učitelja, pedagoga, psihologa kojima su ples, glazba, likovnost, kazalište i umjetnost općenito hobiji ili profesija. Smatram da imam iskustva i znanja koja mogu podijeliti, ali jednako tako me zanima što sve mogu od drugih naučiti. Želim stvoriti zajednicu aktivnih pojedinaca koji će dijeliti svoja znanja i iskustva te se međusobno podržavati.

Ovu zajednicu u nastajanju nazvala sam KeDobro krug. Za sada nas je svega nekolicina i oduševljena sam energijom i podrškom koja se razvila među nama svega par susreta. Svoje znanje i vrijeme želim dijeliti sa svima onima koji se žele pridružiti mom KeDobro krugu i započeti s kontinuiranom suradnjom, podrškom i razmjenom ideja. Naravno, od svih uključenih očekujem  aktivan doprinos kroz dijeljenje svojih znanja i iskustava.

Ovo je ideja koja je rasla godinama – tražila sam istomišljenike i upoznavala prekrasne zanimljive ljude. Nakon godina traženja našla sam se u situaciji kad sam shvatila da nema više čekanja. Tražila sam nešto za sebe i onda shvatila da je najbolji način pronalaska svog kruga baš taj da ga sama stvorim. Za promjenu, umjesto traganja za podrškom, odlučila sam ju ponuditi svima koji su zainteresirani.

Krenula sam od pretpostavke da nam svima treba podrška i mjesto gdje slobodno možemo isprobati svoje ideje i trenirati razne vještine potrebne za uspješan rad.  Prečesto se događa upravo suprotno – umjesto podrške, osuda, a umjesto dijeljenja ljubomora. 

Smatram da je KeDobro kutak idealan prostor za druženje, razmjenu ideja i stvaranje otvorene zajednice učenja. 

Dođite, uključite se, isprobajte, pružite i primite podršku i nadahnuće! Jedva čekam da se upoznamo!