Glazba za sve u Čudesnim vrtovima!

U suradnji s „Varaždinskom glazbenom udrugom” i udrugom „Gredica”, 24.srpnja 2019. u 17h održana je pokazna radionica projekta „Glazba za sve!”. 

Projekt „Glazba za sve” namijenjen je svima koji se žele družiti i zabavljati uz glazbu bez obzira na njihova prethodna znanja i iskustva. Ideja je da polaznici kroz 10 satni program osmisle i uvježbaju jednu ili više skladbi koristeći Orff instrumentarij. Nema dobnih ograničenja niti potrebe za poznavanjem nota. Uvjeti za uključivanje su motiviranost za rad i spremnost na suradnju.

Pokazna radionica se odvijala na prostoru „Čudesnih vrtova”, vrtlarske zajednice koja već sedam godina okuplja vrtlare u Varaždinskom predgrađu Biškupcu.

Osim predstavljanja projekta, cilj radionice bio je pokazati da stvaranje glazbe ne mora nužno biti povezano samo uz „prave” glazbene instrumente (često skupe i teže dostupne). Da je glazba prisutna u svima nama i da se uz malo truda i volje najrazličitiji predmeti mogu pretvoriti u priručne, ali vrlo efikasne instrumente, uvjerilo se desetak polaznika svih uzrasta.

Na kraju višesatnog druženja na prostoru vrtova postavljena je i zvučna instalacija koju su izradili polaznici.

Leave a Reply