KeDobro – glazba za najmlađe

Radi se o programu za bebe i malu djecu u dobi do 3.g u pratnji njihovih najbližih – mama, tata, baka ili djedova.

 

Temeljne aktivnosti su slušanje, istraživanje zvukova, i jednostavne glazbene igre. Namjera je da već u najranijoj dobi djeci omogućimo sudjelovanje u zajedničkom muziciranju – pjevanju, sviranju i igri s jednostavnim glazbenim instrumentima.

Provođenje programa temelji se na aktivnom sudjelovanju odraslih koji svojim primjerom pružaju model koji djeca mogu oponašati, ali istovremeno svaki od sudionika daje i svoj individualni doprinos. Polazimo od stava da nam je muzikalnost svima urođena, izražavamo ju na različite načine – kroz pokret, pjevanje, sviranje, treba ju njegovati i poticati kako bi se razvijala, a zajedničko muziciranje pruža posebno zadovoljstvo te dodatno povezuje i zbližava sve uključene.

Važno je napomenuti da djeci često treba vremena da se aktivno uključe i da je period promatranja i slušanja jednako bitan. Najbolji način da djecu potaknemo na muziciranje jest da se i sami aktivno uključimo.
GLAZBENI TRENER

LIDIJA DETIĆ

Bavim se Orff muzičkom pedagogijom koja smatra da su svi ljudi muzikalni te da je to važan dio naše osobnosti koju treba njegovati. Aktivna sam članica Hrvatske Orff Schulwerk udruge i finskog Orff udruženja JaSeSoi gdje se redovito educiram. Završila sam tri razine certificirane Orff Schulwerk edukacije, tzv. level tečajeve.