KeDobro – Mala škola tambure

Program je namijenjen svima koji žele savladati osnove sviranja akorda tj. gitarske pratnje. Ako ste stalno u pokretu, a želite glazbu „ponijeti” sa sobom kud god išli – naučite svirati ukulele!

Tambure su obitelj trzalačkih instrumenata s bogatom tradicijom u Hrvatskoj i susjednim nam zemljama. Djeca će upoznati bisernicu, brač, čelo, bugariju, berdu i njihove uloge u tamburaškom sastavu i orkestru. Osnove sviranja učimo na bisernici kao najmanjem i djeci prilagođenijem instrumentu.

Program je namijenjen djeci starijoj od 6 godina, koja žele savladati osnove tehnike sviranja. Pristup sviranju je kroz igru. Svirat ćemo i u stojećem položaju i sjedeći, a osim sviranja s djecom radim i osnove notne pismenosti. Razne igre s prstima, ritmičke zagonetke i poznate melodije pomažu djeci da uče na zabavan način. Naravno, vježbanje kod kuće također je neizostavan dio procesa.Program se provodi kroz 60 sati, dva puta tjedno po 60min u grupi ili individualno, prema dogovoru..
LIDIJA DETIĆ

Bavim se Orff muzičkom pedagogijom koja smatra da su svi ljudi muzikalni te da je to važan dio naše osobnosti koju treba njegovati. Aktivna sam članica Hrvatske Orff Schulwerk udruge i finskog Orff udruženja JaSeSoi gdje se redovito educiram. Završila sam tri razine certificirane Orff Schulwerk edukacije, tzv. level tečajeve.