KeDobro – muzička igraonica za djecu 3-7g.

Program se provodi kroz aktivnosti koje obuhvaćaju: slušanje glazbe, upoznavanje glazbenih instrumenata, izradu jednostavnih priručnih instrumenata i zajedničko muziciranje.

Ova područja ne obrađuju se zasebno već se međusobno isprepliću u tematski pripremljenim aktivnostima. U radu se koristi Orff instrumentarij koji uključuje ksilofone, metalofone, blok flaute i razne udaraljke.

Radi se u malim skupinama kako bi se osigurala kvaliteta rada, a skupine su mješovite čime se postiže efekt prirodnog obiteljskog okruženja u kojem svi uče jedni od drugih.Program se provodi kroz 30 sati koji se održavaju jednom tjedno u razdoblju od listopada do svibnja, odnosno osam mjeseci.
LIDIJA DETIĆ

Bavim se Orff muzičkom pedagogijom koja smatra da su svi ljudi muzikalni te da je to važan dio naše osobnosti koju treba njegovati. Aktivna sam članica Hrvatske Orff Schulwerk udruge i finskog Orff udruženja JaSeSoi gdje se redovito educiram. Završila sam tri razine certificirane Orff Schulwerk edukacije, tzv. level tečajeve.