Links

Niti niti nisu samo niti

Niti mogu biti svakojake i nije samo maca ta koja ih prede. Predemo ih i mi i raspredamo svakodnevno, a da toga nismo ni svjesni.

Smiljana Čoh Leone iz Mirabilia Ateliera dolazi u KeDobro kutak! Nas dvije ćemo ponovo pripremiti niti, vrpce, trake i uzice, ali i Orff instrumentarij i likovne materijale i pribor. Osim toga, pripremamo i razne igre u kojima vas niti ne smiju spetljati. Continue reading Niti niti nisu samo niti

Muziciranje u dječjem vrtiću

Muzičke aktivnosti u najranijoj dobi izrazito su bitne. Još od pamtivijeka djeci se tepa i pjeva, a razne pokretne igre uz pjevanje prisutne su u svim kulturama. Osim tradicijskih igara, koje se kod nas još uvijek često koriste u radu s djecom u vrtiću, postoji cijeli niz muzičkih aktivnosti koje možemo primjenjivati kako bi potaknuli opći razvoj i dobrobit djece, a koje, ovisno o situaciji, možemo usmjeriti i na konkretne razvojne potrebe.

Kako muzicirati u većim grupama? Što kad nemate instrumente? Zašto muziciranje uključuje pokret? Kako muziciranjem poticati fonetičku osjetljivost i razvoj govora? Kako se nositi s bukom? Kako prilagoditi aktivnost određenoj dobnoj skupini? Continue reading Muziciranje u dječjem vrtiću

KeDobro KUTAK

Nakon početnih teškoća, koje su u skladu s vremenom u kojem živimo, ipak se približavam otvorenju mog KeDobro kutka!

Odgođeni ogledni sat muzičke igraonice konačno će se održati u petak, 5.11.2021. u 17h, a u subotu prije podne od 9 do 11 sati, djeca će imati priliku izrađivati priručne instrumentiće.

Radno vrijeme je pon i čet 15:30-20:30h, uto i pet 16-20h i po govoru pa što prije rezervirajte svoj termin u KeDobro KUTKU!

ZA SVE AKTIVNOSTI OBAVEZNA JE NAJAVA!

Muzičke radionice – PREDUPISI!

Nakon svega što se događalo od ožujka 2020. do danas nisam bila sigurna da li ću, kada i kako nastaviti raditi s grupama. Serija radionica “Dvojke i trojke, oblici i brojke” označila je ovo ljeto i nadam se da je uvod u novi početak zajedničkog muziciranja i stvaranja s djecom.

Stoga, s veseljem najavljujem početak rada u listopadu. Naravno, ako bude dovoljno prijavljenih. Za Vas pripremam sljedeće programe i očekujem skore prijave:

  • Muzička igraonica (za djecu u dobi 3-5g.)
  • Muzička igraonica (za djecu u dobi 5-7g.)
  • Glazba za najmlađe (za obitelji s djecom mlađom od 3g.)
  • KeDobro English Playground (muzička igraonica na engleskom jeziku)
  • Glazba za sve (kreativne radionice zajedničkog muziciranja bez obzira na dob i predznanje)

Continue reading Muzičke radionice – PREDUPISI!

“Dvojke i trojke, oblici i brojke” – radionica s Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku!

Ove godine održao se 61. po redu Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Legendarna manifestacija, koja se održava u prelijepom ambijentu stare gradske jezgre Šibenika, godinama uveseljava djecu sa svih strana svijeta. Ove je godine u radionički program pozvana i naša glazbeno-likovna radionica “Dvojke i trojke, oblici i brojke”.

Radionicu su osmislile i zajedno vodile odgojiteljica i glazbenica Lidija Detić i likovna umjetnica Smiljana Čoh.

Radionica se temelji na usporedbi dvodobne i trodobne mjere. Kroz slušanje glazbe, aktivno muziciranje i igranje glazbenim i likovnim elementima djeca broje, stvaraju ritmičke uzorke i improviziraju. Na kraju se dvodobno i trodobno preklapa kako bi postalo jedno kroz skladbu koju izvode dvije grupe na ritmičkim i melodijskim udaraljkama.

Likovne radove nastale tokom radionice djeca oblikuju u knjižicu koja predstavlja njihov autorski rad na ovu temu, a ostaje im kao trajna uspomena.

Radionica je bila izvrsno prihvaćena u Šibeniku, a autorice će ovog ljeta provoditi istu radionicu i u Varaždinu. Više informacija i prijave ovdje.

Sretan Božić uz posebno okićeno drvce!

U ovoj neobičnoj godini bilo je svega, ali želim se osvrnuti na jedno lijepo iskustvo koje me iznimno raduje. Naime, nakon što je program ranog učenja engleskog jezika, koji vodim za dječji odjel varaždinske knjižnice “Metel Ožegović”, naglo prekinut u ožujku, nije bilo izgledno da će nam situacija dopustiti nastavak rada. Međutim, na poticaj knjižničarki i uz veliku potporu roditelja, u listopadu smo nastavili s radom u virtualnom okruženju. Moja ideja, da osim video sastanaka osmislim i razne digitalne materijale kao nadopunu sadržaja, odlično je prihvaćena. Počela sam tako izrađivati interaktivne prezentacije, snimati, smišljati priče, a djeca su se uključivala sa svojim iskustvima i idejama koji su mi pomogli da se priča nastavlja i razvija. Makar sam u početku i sama bila skeptična, mogu reći da je ovaj novi, drugačiji način rada, donio neku posebnu radost.

Zato vam sada, umjesto Božićne čestitke, predstavljam naše jedinstveno CHRISTMAS TREE na kojem ćete pronaći crteže koji su nastali u toku radionice. Osim toga, kao poseban dodatak, zavirite u poklončiće ispod drvca – tamo su neki od digitalnih sadržaja koje sam izradila.

I na kraju, želim svima sretan i blagoslovljen Božić te sretnu novu 2021. godinu!